Blogger templates

«Τον δε φόβον ημών ου μη φοβηθώμεν ουδ' ου μη ταραχθώμεν, ότι μεθ' ημών ο Θεός»

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΤΑΝΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ; ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΚΑΙΝΕ!



   ‘Όπως είναι γνωστό οι παροιμίες και τα γνωμικά είναι αποστάλαγμα της σοφίας του κάθε λαού. Μέσα σε μια πρόταση ο σοφός λαός, σου λέει τόσα πράγματα, που πιθανόν κάποιος για να σου τα αναφέρει θα χρειάζονταν σελίδες ολόκληρες.
   
 Μια λοιπόν από τις πιο γνωστές παροιμίες της σοφίας του λαού μας είναι και η περίφημη «δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά», η οποία υποδηλώνει πως κάτι πιθανόν υπάρχει, όταν ακούγεται μια φήμη για κάποιον – ους ή για κάτι.
     Έτσι λοιπόν, πολλές φορές είχαμε γίνει και στο παρελθόν αλλά και στο παρόν κοινωνοί διαφόρων φημών για την άσχημη συμπεριφορά των Μαρτύρων του Ιεχωβά απέναντι στις εικόνες λόγω του μίσους τους προς αυτές, αλλά δεν θέλαμε να τις υιοθετήσουμε και να τις πιστέψουμε, ακόμα και αν προέρχονταν από προσωπικές μαρτυρίες φιλικών προσώπων...
      Γιατί πιστεύαμε πως μπορεί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά να μην πιστεύουν στην τιμή των εικόνων και να τις μισούν, αλλά δεν είναι δυνατόν να φέρονται έτσι σε κάτι που τυγχάνει σεβασμού του άλλου ως θρησκευτικό σύμβολο.
      Γνωρίζοντας και οι ίδιοι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά τις φήμες που κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν γι’ αυτούς για την συμπεριφορά τους απέναντι στις εικόνες, είχαν και έχουν την ευκαιρία από θύτες να «το παίξουν» θύματα, αφού γνωρίζουν πως δεν είναι δυνατόν να αποδειχτεί κάτι, μόνο από μια προσωπική μαρτυρία ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων.
      Έτσι δεν μας έκανε εντύπωση όταν μία κυρία που κατοικεί στην Γερμανία, μας διηγήθηκε πως όταν επισκέφτηκε, κατόπιν πρόσκλησης μιας γνωστής της Μάρτυρος του Ιεχωβά τον τόπο συνάθροισής τους, το πρώτο που της είπε – ειρωνευόμενη μάλιστα – ήταν το εξής: «Βλέπεις πουθενά να έχουμε εικόνες και να τις πατάμε;»
       Και βέβαια δεν έχουν εικόνες να τις πατάνε ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΤΙΣ ΚΑΙΝΕ!!!!
       Την δήλωσή μας αυτή την κάνουμε με πλήρη επίγνωση των γραφομένων μας. Διότι το δικαίωμα αυτό μας το έδωσε η ίδια η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά» και δεν την βγάλαμε από το μυαλό μας. Απλώς, στο μυαλό μας δεν χωρούσε όταν διαβάζαμε στο έντυπό της, πως Μάρτυρες του Ιεχωβά κάψανε εικόνες!!!
      Αλλά μια άλλη παροιμία του λαού μας είναι, «πως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια». Γι’ αυτό λοιπόν και εμείς προχωράμε στην απόδειξη των ισχυρισμών μας.
      Στο επίσημο περιοδικό «Σκοπιά» της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά, της 1ης Οκτωβρίου του 1974 και στις σελίδες 587 – 588 – 589  υπάρχει το άρθρο «Πως η χρήσις των εικόνων μπορεί να σας επηρεάση». Αμέσως γίνεται αντιληπτό, πως το άρθρο ασχολείται με την τιμή και την προσκύνηση των εικόνων που τους αποδίδουμε εμείς, και που βέβαια κατά την «Σκοπιά» θεωρείται ειδωλολατρία. Επ’ αυτού μπορεί ο αναγνώστης να διαβάσει το άρθρο μας «Είναι ειδωλολατρεία η προσκύνηση των εικόνων;»

    Στην σελίδα 588 η «Σκοπιά» γίνεται πιο συγκεκριμένη και υποστηρίζει πως η τιμή που αποδίδουμε στις εικόνες στην πραγματικότηταπροσφέρεται στα δαιμόνια και όχι στο Θεό! Και υποστηρίζει, πως αν έχουμε θρησκευτικές εικόνες στο σπίτι μας μπορεί να μας επισκέπτονται και να μας ενοχλούνε τα δαιμόνια!!!
     Διηγείται μάλιστα και ένα περιστατικό που συνέβη σε μια κυρία στην Βόρειο Αμερική. Η κυρία αυτή λοιπόν, ήταν άρρωστη όλο το καλοκαίρι χωρίς κάποια προφανή αιτία της αρρώστιας της. Μάλιστα ένα βράδυ την επισκέφτηκε ένας δαίμονας με την μορφή μικρού παιδιού που έκανε βόλτα στο δωμάτιο της και μάλιστα κάθισε και δίπλα της!!!
     Όλα αυτά τα διηγήθηκε στην κόρη της και το γαμπρό της οι οποίοι έψαξαν όλο το σπίτι μήπως βρουν την αιτία των γεγονότων αυτών. Και ω του θαύματος την βρήκαν! Και αυτό δεν ήταν άλλο από δυο θρησκευτικές εικόνες που είχε η μάνα της!! Αμέσως αποφάσισαν ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!! Και πράγματι τις έκαψαν και σταμάτησαν όχι μόνο να έρχονται οι δαίμονες αλλά και η μάνα τους θεραπεύτηκε και «έγινε περδίκι»!!!!
     Δημοσιεύουμε ευθύς αμέσως το φοβερό αυτό ντοκουμέντο της καύσης των εικόνων από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, όχι μόνο για τους Ορθόδοξους, αλλά πολύ περισσότερο για τους ίδιους τους Μάρτυρες του Ιεχωβά που πιθανόν να υποστηρίξουν πως τους συκοφαντούμε!:

Περιοδικό των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά» της 1ης Οκτωβρίου 1974, σελίδα 588: Μάρτυρες του Ιεχωβά καίνε εικόνες για να σταματήσουν να έρχονται οι δαίμονες!!!!

    Και για να μην υπάρξει και καμιά ένσταση από τον οποιοδήποτε Μάρτυρα του Ιεχωβά προς τον Ορθόδοξο πιστό πως είναι κατασκευασμένο αυτό που γράφουμε, δημοσιεύουμε και τις δύο σελίδες του περιοδικού «Σκοπιά» που περιέχουν το θλιβερό αυτό επεισόδιο.


Περιοδικό των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά» της 1ης Οκτωβρίου 1974, σελίδες 587 - 588: Ολόκληρο το άρθρο για το κάψιμο των εικόνων από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά


      Δέον να ληφθεί υπόψη και το εξής από τον Ορθόδοξο πιστό. Πως το κείμενο δεν μιλάει αόριστα για εικόνες αλλά για ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. Και το επισημαίνουμε αυτό γιατί μπορεί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά να ξεκινήσουν την γνωστή τακτική τους, πως ναι μεν η «Σκοπιά» μιλάει για εικόνες αλλά όχι τις κανονικές κ.λ.π. κ.λ.π. Άλλωστε το συγκεκριμένο άρθρο της «Σκοπιάς» ασχολείται με την προσκύνηση των εικόνων. Ακριβώς και γι’ αυτό το λόγο δημοσιεύουμε σχεδόν ολόκληρο το άρθρο της, εκτός από 10 γραμμές που ακολουθούν στη σελίδα 589και απλώς επαναλαμβάνουν τα ίδια, πως δηλαδή ο Θεός δεν επιδοκιμάζει την λατρεία των εικόνων γιατί ουσιαστικά αποδίδεται στους δαίμονες από τους οποίους πιθανόν να δεχτούμε και επίθεση!  
     Άξιον μνείας είναι και το εξής. Πως η καύσης των εικόνων από το ζευγάρι Μαρτύρων του Ιεχωβά το οποίο επαινείται από την «Σκοπιά» σαν διώξιμο των δαιμόνων, δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός αφού πιο κάτω γράφει πως πολλοί Μάρτυρες του Ιεχωβά είχαν παρόμοιες εμπειρίες.

      Γι’ αυτό λοιπόν, που να βρουν εικόνες οι Μάρτυρες του Ιεχωβά για να τις πατήσουν, αφού τις έχουν κάψει για να διώξουν τους δαίμονες!
       Και εσείς αγαπητοί πιστοί τι κάθεστε έτσι άπραγοι και δεν καίτε τις εικόνες!!! Σας αρέσει η συντροφιά των δαιμόνων;
       Πέρα τώρα από το αστείο της υπόθεσης οι εικόνες κάθε άλλο παρά φορείς των δαιμόνων είναι. Και δεν χρειάζεται καμιά βαθυστόχαστη θεολογική ανάλυση, για τον απλούστατο λόγο, πως το γεγονός που έγινε αιτία να κάψουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά τις εικόνες είναι κατασκευασμένο για να έχουν την δικαιολογία για να τις καίνε.Επειδή το κείμενο αυτό έχει αντιφάσεις. Από πού το ξέρουμε; Μα από ποιον άλλον; Από την «αγαπημένη» μας «Σκοπιά». Μας αφήνει ποτέ στο παράπονο;  
        Στην «Σκοπιά» της 15ης Ιουνίου του 1961 στην σελίδα 367υπάρχει μια ερώτηση από αναγνώστη της: «με ποια μορφή ή τρόπο επήγε ο Σατανάς να πειράση τον Ιησούν; Μήπως ενεφανίσθη με μορφή ανθρώπου ή ο Ιησούς άκουσε μόνο φωνή;»
    Και απαντάει η «Σκοπιά» πως ο Σατανάς και οι δαίμονες δεν μπορούν πλέουν να υλοποιούνται μετά τον Κατακλυσμό. Ορίστε και το σχετικό ντοκουμέντο:

Περιοδικό των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά» της 15ης Ιουνίου 1961, σελίδα 367: Ο Σατανάς και οι δαίμονες δεν μπορούν πλέουν να υλοποιούνται μετά τον Κατακλυσμό

     Συνεπώς, πως μπόρεσε η εν λόγω κυρία να καταλάβει πως οδαίμονας που σύρθηκε δίπλα της ήταν παιδί; Έφτιαξε καφέ και είδε το φλιτζάνι ή πήγε σε κανένα μέντιουμ και της το είπε!!!
     Προφανώς λοιπόν όλα αυτά είναι, όπως είπαμεκατασκευασμένα από τη «Σκοπιά», για να μπορούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά να καίνε τις εικόνες αφού άλλωστε τους έχει δοθεί το «πράσινο φως» και η επιδοκιμασία από την ίδια την Οργάνωσή τους.
     Όσο για το ποιος υπηρετεί τους δαίμονες θυμίζουμε στην «Σκοπιά» μία ακόμη παροιμία του λαού μας, πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».
      Μήπως πιστεύει πως ξεχάσαμε πως επί χρόνια χρησιμοποιούσε ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΗΣ, την  δαιμονική μετάφραση της Αγίας Γραφής του Γιοχάννες Γκρέμπερ, γεγονός που δέχεται και η ίδια;
     Ας κοιτάξει λοιπόν να διώξει τους δαίμονες από το δικό της «σπίτι» και μετά ασχολείται και με τα άλλα.

     Τώρα λοιπόν ξέρετε σε τι είδους Οργάνωση ανήκουν αυτοί που σας χτυπούν την πόρτα του σπιτιού σας ή σας σταματάνε στον δρόμο να σας δώσουν τα φυλλάδια και τα έντυπά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου