Blogger templates

«Τον δε φόβον ημών ου μη φοβηθώμεν ουδ' ου μη ταραχθώμεν, ότι μεθ' ημών ο Θεός»

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Λέτσιος


Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Λέτσιος σε ηλικία 31 ετών.
Μετά από πολύμηνη μάχη με τη μαρτυρική ασθένεια, εξέπνευσε σήμερα το πρωΐ στις 10 (Δευτέρα 12/9/2011) και ήδη πορεύεται προς το Ουράνιο Θυσιαστήριο,
προς την ανέσπερη Βασιλεία των Ουρανών, την οποία επεπόθησε εκ νεότητός του.
Ο αείμνηστος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος (κατά κόσμον Γεώργιος) Λέτσιος, του Ευαγγέλου και της Άννης γεννήθηκε στις 8-12-1980 στη Λάρισα, όπου έλαβε την Εγκύκλιο μόρφωση.
Φιλοπρόοδος και φιλομαθής εσπούδασε τα Ιερά Γράμματα και κατέστη πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Στις 8.2.2001 εκάρη μικρόσχημος μοναχός και ενεγράφη στη μοναστική αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού Λαρίσης από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο και στις 10.2.2001, ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους χειροτονήθηκε Διάκονος του Θεού του Υψίστου και κατά τη διάρκεια της διακονίας του επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη για το λειτούργημά του, διακριθείς ως Αρχιδιάκονος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου για τη προθυμία του και την ιδιαίτερη αγάπη του προς τη Θεία Λατρεία της Εκκλησίας μας.
Νέος ακόμη, έλαβε από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου Γέροντός του το δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης στις 2.3.2003 στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου του Πλανά και κατέστη Πρεσβύτερος και εν συνεχεία Αρχιμανδρίτης της Εκκλησίας του Χριστού, διορισθείς Εφημέριος και Προϊστάμενος της μεγαλώνυμης Ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης.
Στο Ναό αυτό, κυριολεκτικά δεικνύει την προκοπή του και τις πολλές ικανότητές του. Ανασυγκροτεί την ενορία, προχωρούν οι εργασίες του Ναού σε δύσκολες εποχές, συγκροτεί άριστα όλες τις Βαθμίδες των Κατηχητικών Σχολείων, επιτελεί σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο και ηγείται μεγάλης πνευματικής εκστρατείας που εκείνος και οι καλοί του ενορίτες στηρίζουν ποικιλοτρόπως και επισκέπτονται καθημερινά όλα τα Κοινωφελή και Ευαγή Ιδρύματα της Λάρισας, Νοσοκομεία, Φυλακές, Γηροκομεία, Ορφανοτροφείο και πολλά άλλα.
Παράλληλα με τις διοικητικές του ικανότητες και την ωριμότητα που τον διέκρινε, παρά το νεαρό της ηλικίας του, υπηρέτησε πιστά και στις υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και σε πολλές επιτελικές θέσεις, ως Αντιπρόεδρος της Λογίας, Φιλαδελφίας και Αλληλεγγύης για (6) έξι συνεχή χρόνια, αναπτύξας μεγάλη φιλανθρωπική δραστηριότητα, ως Αντιπρόεδρος του «Κρίκκειου» Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Θηλέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, ως υπεύθυνος των μεγάλων εορτών της Νεότητος, ως Ηγουμενοσύμβουλος της νεοσύστατης Ιεράς Μονής των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού, διακριθείς παντού για την επιδεξιότητά του σε ό,τι ανελάμβανε και τον ένθεο ζήλο του και την εργατικότητά του.
Τους τελευταίους μήνες σήκωσε αγόγγυστα το μαρτύριο της ασθενείας και ζητώντας συγνώμη από όλους, ανεχώρησε από τον μάταιο τούτο κόσμο, δοξάζοντας το Όνομα του Αγίου Θεού.
Η Εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Αρχιμανδρίτου π. Τιμοθέου Λέτσιου θα τελεσθεί την Τρίτη 13.9.2011 στις 11 το πρωΐ στην Ενορία του, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου